Welke computer voor Windows 7?

Welke computer voor Windows 7

BloWelke computer voor Windows 7?

Het nieuwste besturingsprogramma van microsoft is het geavanceerde Windows 7. Een programma met veel opties en veel verbeteringen ten aanzien van voorganger Windows XP. Door verdere specificaties is het ook belangrijk om er naar te kijken of uw computer goed past bij Windows 7. In dit artikel geven wij weer welke pc’s het meest geschikt zijn voor de nieuwste telg van microsoft en zal blijken wat uw computer minstens nodig heeft om dit programma goed te kunnen laten draaien.

Processor

Zeer belangrijk is het type processor dat u heeft. Zoals alle moderne programma’s vraagt Windows 7 de prestaties van een multicoreprocessor. Een dergelijke processor is nodig om de snelheid en de complexiteit aan te kunnen. Het is mogelijk om met een goede dualcore processor te werken maar het wordt aanbevolen om een computer met een quadcore processor in huis te halen. Maar ook een tussentype, een triplecore, is een goed alternatief is doorgaans veel goedkoper. Hoewel processors van Intel en AMD inmiddels betaalbaar zijn.

Systeemeisen

Qua overall systeemeisen zijn er enkele dingen waar u op moet letten wat betreft vereiste snelheid en opslagruimte. Hierboven schreven wij al dat een multicore processor onontbeerlijk is en het liefst nog een triple- of quadprocessor in de pc aanwezig is. Als uw pc maar op zijn minst 1 GHz aan snelheid heeft. Dit gaat zowel om tweeëndertig bits als om vierenzestig bits systemen. Bij deze eerste volstaat een geheugen van 1 GB terwijl bij de andere minstens 2 GB vereist is. Maar voor een ideale werking is een computergeheugen van 4 GB geboden.

Laptops

De vereisten waaraan een computer moet voldoen om de werking van Windows 7 veilig te kunnen stellen zijn voor desktops en laptops grotendeels overeenkomstig. De snelheid van de computer en vooral het beschikbare geheugen zijn van essentieel belang. Er is echter wel een belangrijk verschil tussen beide soorten pc’s aan te wijzen. Het betreft de processor. Voor laptops is het namelijk niet echt gangbaar om een quadprocessor te hebben. Meestal is een dualcore processor het hoogst haalbare.